Lystfiskeri efter hornfisk

Lystfiskeri efter hornfisk

Lystfiskeri efter hornfisk i Horsens Fjord er både sjovt og ligetil. Både børn og voksne nyder hvert år af denne næbede fisk, som tilmed smager godt.

Man kan fange hornfisk med et utal af agn. Derudover også med flere fiskemetoder.

Hornfiskene er for mange en delikatesse. Men får man den serveret, som med så mange andre fisk, tilberedt på en måde som ikke passer til ens smagsløg, er tendensen til at ikke kune lide den desværre tilstede.

Prøv derfor nogle af følgende opskrifter:

Lystfiskeri efter hornfisk i Horsens Fjord

Alle fiskepladser i fjorden er på sin vis fremragende til fangst af hornfisk. Man kan i øvrigt fange hornfiskene fra morgen til aften, og sjældent er ét tidspunkt på dagen bedre end andre…

Skal man have børnene med ud, er fiskepladser som disse at foretrække: Husodde StrandAlrø Færgehavnbegge sider af Snaptun Havn.

Ved de tre ovennævnte strækninger/fiskepladser, kan der fiskes flere steder fra land. Hornfiskene er ofte også både langt ude og langt inde. For dem der er vandt til kyst- og fjordfiskeri kan man sige, at der ikke er den fiskeplads hvor hornfiskene i Horsens Fjord ikke er.

Fangstmetoder

Man kan fange sig et par fjordrejer i fjorden, putte en af dem på en krog. En krog holdt oppe af en prop og så er man i gang. Fluefiskeren kan bruge tæt på alle fluer i sit fiskeri efter hornfiskene – og spinnefiskeren kan gøre det samme ved brugen af et bombardaflåd. Både blink og kystwoblere er effektive. Er man i tvivl om farve, kan man altid ty til kobber eller sølv. Fiskeriet efter hornfisk er enkelt. Det er hovedsageligt fordi, at arten ikke er kræsen.

Denne fiskeplads bugner af hornfisk i sæsonen og alle ovennævnte fangstmetoder kan bruges: Aftenpladsen…

Alle agn til havørrederne i fjorden virker fortrinligt til hornfiskene også. Nogle bud på det man kalde “helgarderingen” kan ses her: Agn til både hornfisk og havørreder i Horsens Fjord…

Knæk og bræk med dit lystfiskeri efter hornfisk i fjorden.

Jari P. – Horsens Fjord.