Østvendte fjorde

Lystfiskeri i østvendte fjorde.

Østvendte fjorde er der flere af i Jylland. De fleste af dem kan også være et besøg værd, når der skal fanges fisk. Horsens Fjord er særdeles svingende fra år til år og når den viser sig fra sin værste side, kan man forsøge sig med en af de andre og omvendt.

Alle fjordene kan påvirkes negativt af lange varme somre, samt længere perioder i vintersæsonen med frostgrader. Her menes negativt for fiskeriet og fangsterne.

Augustenborg Fjord – den sydligste fjord

Augustenborg Fjord er fuld af havørreder om foråret, efteråret og om vinteren. Om sommeren er fjorden ofte påvirket af varmen, da den er lavvandet og på sin vis ikke forbundet med strømvand.

Havørreder i mellemklassen fra 45 cm. og op til 55 cm. er oftere reglen end undtagelsen i fjorden. Det gælder i særdeleshed under de tre bedste årstider. I ny og næ i løbet af hvert år landes store havørreder fra 4-6 kg.

Læs mere om fjorden her: Augustenborg Fjord…

Aabenraa Fjord – en af de alsidige østvendte fjorde

Aabenraa Fjord byder på lystfiskeri efter havørreder, torsk, hornfisk, sej, makrel, sild, fladfisk, ål og til tider også laks m.m.

Fjorden er dyb og har det bedre om sommeren end den ovennævnte fjord. Aabenraa Fjord er ganske fangstgivende året rundt.

Om sommeren kan flest fiskearter fanges.

Læs mere om denne østvendte fjord her: Aabenraa Fjord…

Haderslev Fjord – stabilitet i særklasse

Haderslev Fjord er muligvis, sammen med Mariager Fjord, den mest stabile på listen. Her kan man fange havørreder året rundt, både store og små. Fjorden har også en bestand af fjordørreder, som i et eller flere år ikke forlader fjorden. Nogle måske aldrig.

Hvert år fanges enorme fisk i denne smalle og meget slyngende fjord.

Læs mere om Haderslev Fjord her: Haderslev Fjord…

Kolding Fjord – den mindst omtalte af de østvendte fjorde

Kolding Fjord har aldrig været nævnt på listen over Danmarks bedste fjorde, når det kommer til lystfiskeri. Ikke desto mindre er den ganske givende året rundt. Dog har den perioder, hvor den ikke kaster hverken mange eller større havørreder af sig.

De der fanger flest havørreder i denne fjord gør det oftest fra båd.

Vejle Fjord – kæmpernes fjord

Vejle Fjord er kendt for rigtig store havørreder. Den er også kendt for at byde på spændende fiskeri året rundt. Man kan dog ikke kalde fjorden stabil. Af en eller anden årsag er dette en af de østvendte fjorde, som trods en fin bestand har det med at gemme den i perioder uanset årstid.

Læs mere om fjordens fiskepladser her: Overnatning og fiskepladser…

Randers Fjord – arternes paradis

På grund af Gudenåens tilførsel af ferskvand, er Randers Fjord fyldt med spændende fiskearter udover de sædvanlige saltvandsfisk. Herunder gedde, aborre, sandart, skalle og helt m.fl.

Fjorden er fremragende året rundt, også til fangst af havørreder. Man skal dog være opmærksom på, at en over en længere periode hvert år, er Randers Fjords havørreder og laks omfattet af en fredning.

Læs alt om det og lystfiskeri i fjorden generelt her: Lystfiskeri i Randers Fjord…

Mariager Fjord – i toppen over de østvendte fjorde

Her er tale om en årlig magtdemonstration i stabilitet og enorme havørreder. Desuden er ålebestanden i fjorden ekstrem høj.

I Mariager Fjord er også Danmarks største fjordørreder. Det kombineret med store havørreder kan i nogle perioder i løbet af året, få selv de vådeste lystfiskerdrømme til at gå i opfyldelse.

Denne lange og meget smukke fjorde er værd at lære at kende.

Læs alt om fiskepladser og lystfiskeri generelt i denne østvendte fjord her: Lystfiskeri i Mariager Fjord…

Jari P.


Sejler man på Horsens Fjord, kan man komme ud hvor også makrel og til tider torsk og sej kan fanges. Se evt. slæbesteder her: Slæbesteder ved Horsens Fjord…


error: Content is protected !!