Agn til havørrederne i Horsens Fjord

Agn til havørrederne

Agn til havørrederne i Horsens Fjord vælges oftest ud fra bundforhold, vanddybde samt årstid. Nogle agn egner sig mere til fiskeri i lavvandsområderne i fjorden end andre og omvendt. Nogle gør sig bedst i vinterhalvåret og nogle i sommerhalvåret. Her har agnens gang i vandet og farve ofte noget at sige.

Størrelsen har også indvirkning på fangst eller mangel på samme…

Her kan du se forslag på agn, som er særdeles velegnede til havørrederne i Horsens Fjord

Agn til havørrederne – kystwoblere

Panzerfish Tobis

Denne første miljøvenlige kystwobler er lavet i glas. D.v.s. ingen mikroplast. At den går i stykker hvis den rammer noget hårdt, er noget ganske andet. Den kaster fremragende og er uhyre effektiv. Det kombineret med skånsomhe3den overfor mijøet burde være nok til at prøve den af.

Se videoer med wobleren her: På kysten med glaskunst og Når alt står rigtigt…

Køb dem her: Panzerfish…

Abu Sölv Penna

Denne kystwobler er fremragende til havørrederne i Horsens Fjord. Den kan bruges året rundt, tilmed i alle vanddybder. Fisker man langsomt med wobleren går den dybere, men fiskes den med bare en anelse hurtigere, går den højt og kan derfor også bruges hvor der er lavt.

Wobleren er mest effektiv i vinterhalvåret, men har også en del havørreder på samvittigheden i sommerhalvåret.

Se farver m.m. i dette link: Abu Kystwobler…

Bemærk: Denne kystwobler kaster man ikke specielt godt med.

Otto Poulsen Wobleren

Denne kystwobler er velegnet til fiskeri i det lave vand. Wobleren går højt og bruges hovedsageligt til vinterfiskeriet i fjorden. Det for det meste i lavvandsområderne. Undtagelsen skal findes om sommeren. Når havørrederne fiskes efter i skumringen, er denne wobler fangstgivende. Silhuetten fra den kan ses af havørreden, når kystwobleren fiskes med helt oppe i overfladen.

Bestil dem her: Otto Poulsen…

Agn til havørrederne – blink

Jarisen

Jarisen er et blink lige under 16 cm. i længden. Det vejer 35 gram, men kan fiskes med i 20 cm. vand på grund af sin vægtfordeling. Det store blink er ofte lig med store fisk.

Køb det her: Neptun Fiskegrej…

Savage Gear LT Seeker

Dette blink er fremragende i sommerhalvåret. Det kan fiskes i både dybt og lavt vand. Seekeren er levende i vandet i modsætning til kystwoblerne og det er havørrederne særdeles vilde med i i den varme tid. Blinket kaster fremragende i al slags vejr.

Husk at udnytte at blinket roterer under et spinstop. D.v.s. at det kan hænge i stoppet i længere tid, end blink der ikke har samme design. En unik evne, som i de fleste tilfælde udløser hug.

Se farver og størrelser m.m. i dette link: LT Seeker…

Savage Gear LT Zerling

Selvom dette blink er nyere på markedet over lange tynde blink, så har producenten ramt rigtigt i forhold til havørrederne i Horsens Fjord og mange andre fjorde.

Flot design, udmærket kasteevne, gode farver, samt effektivitet. Blinket er effektivt året rundt, men egner sig bedst til vinterhalvåret. Fra marts til oktober.

Se farver og størrelser m.m. i dette link: Zerling…


Læs mere om fiskeriet i vinterhalvåret her, samt hvilke pladser de agn til havørrederne, som anbefales kan bruges til: Vinterens bedste pladser…


Westin D360 Distance

Fordelen ligger i navnet. Dette blink bruges på de fiskepladser, hvor lange kast kan være en fordel. Det kunne f.eks. være ved Gyllingnæs eller Hundshage m.fl.

Blinket fungere bedst i sommerhalvåret fra maj til oktober. Brug det hvor dybden gennemsnitligt er 1 meter eller derover.

Vælg farver m.m. her: Distance…

ABU Sölv Rull

Dette blink er et af de bedste bud på et godt kystblink fra ABU i flere år. Det kan bruges året rundt og alle steder i landet. Farverne på blinket er lige i skabet og det kaster godt uanset vind og vejr.

Se farver og størrelser m.m. i dette link: Rull…

JK Paint Stevnspilen

Dette virkelig fangstgivende blink kaster ikke bare godt, men er også uhyre effektivt i vandet. Blinket har et flot finish og kommer i effektive farver. Varianten på 21 gram kan fiskes i selv det helt lave vand. Se flere fiskevideoer fra Horsens Fjord, hvor ørrederne fanges i det lave vand med Stevnspilen: Fiskevideoer…

Bestil det hos Neptun Fiskegrej: Neptun…

Agn til havørrederne –  fluer

Brug gerne disse fluer i Horsens Fjord

Tobisen, Omøbørsten, Polar Magnus, Grå Frede, Kobberbassen og Glimmerfluen Pink.

Knæk og bræk

Jari P.