Horsens Fjord – et evigt eventyr 2.

Horsens Fjord - et evigt eventyr 2.

Horsens Fjord – et evigt eventyr del 2.

Horsens Fjord – et evigt eventyr del 2. Dette er fortællingen om en fisketur til fjorden efter havørreder. Under turen finder min fiskekammerat og jeg en halvdød overspinger på 3-4 kg.

Tankerne leder i dag hen på havbrug, samt de giftudslip der har været i 2022. Jeg tænkte også på om der mon også har været udslip det år, hvor denne havørred blev fundet. – Marts 2021 -.

Læs mere om udslippene her: Ammoniakvand…Kemikalieudslip…

Fisk kan også dø en naturlig død og man skal ikke altid råbe vagt i gevær, men når det kommer Horsens Fjord, er der ikke langt til negative tanker…

Fisketuren

Det var en dejlig solrig morgen. Jeg skulle mødes med en fiskekammerat ved parkeringspladsen på Snaptun Havn. Vi ville starte fiskeriet fra udfor fugletårnet ved Tønballe i øst. Da vi kom ud til tårnet giv vi i vandet og affiskede udad fjorden. Som så mange gange før var troen på netop denne fiskeplads under årstiden stor. Foråret fra marts og frem til og med maj, er ofte en af de gode perioder langs pladsen. Havørrederne kan både fanges langt inde og langt ude på strækningen og oftest er de over mindstemålet.
Læs mere om pladsen her: Hundshage…

Den halvdøde overspringer

Efter at have fisket i 15 minutters tid uden held, får min makker øje på fisken. “Hvad er det???”, lød spørgsmålet. Jeg tror ikke så meget at spørgsmålet drejede sig om, at han ikke var klar over hvad han så, men mere hvorfor han så det han så…

Den store blanke havørred – en perfekt overspringer – lå foran os. Nok imellem 3-4 kg. Gællerne bevægede sig en smule, men den var på vej til at dø.

Havørreder kan dø på mange måder. Man kan alligevel ikke lade være med at undre sig, når man ser en fisk i så perfekt kondition på vej i fiskegraven. Den havde mistet en del skæl, men jeg så f.eks. ingen tandmærker fra en sæl eller tegn på at den skulle komme fra et garn nogen steder.

Da jeg altid har været fan af naturens gang, lod jeg også dette falde ind under kategorien. Men i dag havde jeg ikke valgt den vej. Slet ikke når der er tale om Horsens Fjord. Det er som om, trods de tiltag der gøres, at der alligevel tillades lidt for meget i denne fjord i Østjylland.

Jeg håber at kommunen snart tager fjorden alvorligt. De vil gerne markedsføre den i forhold til lystfiskerturisme, men som jeg har nævnt i min artikel om regnbueørrederne i fjorden: Hvordan sælger man lækker natur overfor turister og indbyggere, når man absolut ikke kan retfærdiggøre tilbuddet?

Hertil skal nævnes: Jeg mener ikke at Horsens Fjord er overordnet skidt kørende. Der er masser af havørreder i fjorden. Naturen er smuk og frodig. Men at male et perfekt billede af fjorden, er ikke i nærheden af sandheden…

Jari – Horsensfjord.dk og Lystfiskeri Danmark.

video
play-sharp-fill