Hundshage

Havørred fanget ved Hundshage ved Horsens Fjord

Hundshage er den yderste fiskeplads på sydsiden af Horsens Fjord. Selve fiskepladsen starter dog allerede fra Snaptun Havn længere inde, med lidt god vilje. Dog er fiskeriet efter havørrederne som regel mest givende, efter 300 meter fra havnen og ud til og med Hundshage.

Havørrederne kan fanges helt inde langs kanten og langt ude i kastet hele vejen ud. Waders er en fordel når man fisker på strækningen. Når man har nået spidsen/enden af fiskepladsen og fjorden, kan man fiske den ydre kyst af efterfølgende, som generelt også kaster flotte fangster af sig.

Der er chancer for de helst store blankfisk og overspringere fra ende til anden.

Der er ingen fredningsbælter på strækningen.

Hundshage  – årstider

Her er tale om en fiskeplads, som fisker bedst fra april til og med september. I kraftig østenvind og nordenvind, er vandet meget grumset og typisk fyldt med løse tangdele.

Ofte er der fisk uanset vandstand. Men oftere når vandstanden er nær normalen eller lidt over.

Tidlig morgen og sen aften, kan der også fanges fisk under lavvande flere steder langs strækningen. Da fiskepladsen varierer en del i dybden hele vejen ud, skal man bare affiske de dybere steder når der er lavvande. Det kan dog til tider også være givende midt på dagen.

Hundshage er for det meste givende, uanset om der er sol eller overskyet.

Forår, sensommer og efterår er topsæsonerne.

Se denne video fra fiskepladsen:

https://www.youtube.com/watch?v=bXB3Q2m67LA&list=PLF85xJun6wb_WIzl8AiyDUG3uURcrTBYL&index=6

Fiskemuligheder og valg af agn

Strækningen ud til og med Hundshage, egner sig både til fluefiskeri og spinnefiskeri. Fra april til og med september er alle agn, som ligner sild og tobis givende. Lige fra sølv, til hvid/grøn og sølv/blå/sort eksempelvis. Også ren hvid kan være givende, samt blink og fluer i kobber/brun. Grålige fluer ligeså. Tager man afsted på dage hvor vandet er grumset, kan gul/grøn eller sort/rød til tider være vejen frem.

Både livlige blink – f.eks. s-formede blink eller blink som snurrebassen – samt kystwoblere og knap så livlige og aflange blink, er velfangende langs strækningen.

Det kan nogle dage betale sig at kunne kaste langt. Eksempelvis under dage, hvor der er lavvandet, sol, vindstille og hvor vandet er spritklart. De dage er havørrederne gerne længere ude og trækker først ind henunder aften på pladsen.

Parkering ved Hundshage

Her parkeres tættest på Hundshage: Naturcenter Tønballegård…

Fisk hele vejen fra Snaptun Havn: Parkering på havnen…

Rigtig god fangst ved denne spændende fiskeplads i Horsens Fjord.

/Jari


Tag også færgen fra Snaptun Havn til Hjarnø, hvor havørrederne er mange i sommerhalvåret. Læs mere: Lystfiskeri på Hjarnø…