Vejle Fjord – nordsiden

Læs om lystfiskeri efter havørreder i Vejle Fjord.

Vejle Fjord byder på mange spændende fiskepladser langs nordsiden. Fiskepladserne ligger ikke langt væk fra Horsens Fjord. Derfor kan de bruges som et supplement til de sydlige fiskepladser. Fra de sydlige fiskepladser i Horsens Fjord til til de nordlige i Vejle Fjord, er der lige så langt, som til nogle af fiskepladserne på nordsiden af Horsens Fjord.

Her kan du læse om nogle af de helt gode fiskepladser til fangst af havørreder. Der er tale om mine favoritter langs den del af fjorden…

Få af fiskepladserne er gode at fiske fra i kraftig pålandsvind. Svag vind eller ingen vind er desuden at foretrække uanset vindretning.

Vær altid opmærksom på frednbingsbælter/fredningszoner. Find dem her. Skriv Vejle Fjord i søgefeltet: Bælter…

Bølgen til Skyttehushaven

Denne inderste fiskeplads i fjorden på nordsiden kan være god fra sen efterår og frem til sen forår. Nogle somre er der dog udmærket morgen- og aftenfiskeri langs pladsen. Fiskepladsen er lettest at komme til via. vadefiskeri.

Fiskepladsen fisker bedst under normal vandstand og i lavvande.

Der er ingen fredningsbælter langs denne fiskeplads.

Parkering 1: Tirsbæk Strandvej…

Parkering 2: Skyttehuset…

Ormehullet

Ormehullet er en af de mest besøgte fiskepladser i inderfjorden om vinteren. Her kan man stå fra land og fiske efter havørrederne. Mange fisker med orm langs fiskepladsen. Der er tale om en lille vig, hvor ørrederne ynder at være i den kolde tid.

Der er ingen fredningsbælter langs denne fiskeplads.

Gå til vandet fra parkeringspladsen og ind i fjorden for at komme til vigen. (Ca. 100 meter)

Parkering: Tirsbæk Strandvej…

Bybækbugten – en vinterplads i særklasse

Denne fiskeplads er ofte fænomenal i vinterhalvåret. Bedst i de koldeste måneder. Der kan både være de helt store ørreder og små ørreder. Fiskepladsen fisker bedst under normal vandstand og i lavvande.

Gå ud til Bybækkens udløb og i vandet lige før det på østsiden. Affisk via. vadefiskeri mod Bybæk Bådelaug og videre rundt til næste vig fra parkeringspladsen.

Der er fredningsbælte/zone ved Bybækken fra d. 16. september til d. 15. januar.

Parkering: Tirsbæk Strandvej…

Åhuse

Åhuse er en fiskeplads midtvejs ude af Vejle Fjord på nordsiden. Fiskepladsen kaster flest fisk af sig i sommerhalvåret. Fiskepladsen kan fiske udmærket uanset vandstand.

Man skal et stykke for at komme ud til pladsen, da et helårsfredningsbælte starter ved Rosenvold Å. Gå forbi fredningsbæltet i retningen, indad i fjorden, før fiskeriet startes.

Parkering: Ved åen…

Rosenvold Pynt – en lækker helårsplads

Denne fiskeplads i Vejle Fjord er fremragende året rundt. Selvom den er yderligt placeret i fjorden, gør de mange badekar langs land, en ellers nok så sommeragtig fiskeplads til lidt mere end normalt.

Normal eller lav vandstand er at foretrække når denne fiskeplads skal affiskes. Den kan affiskes fra land og er også mest givende på den måde. Havørrederne kan stå få meter fra land og gør det også ganske ofte.

Fiskepladsen starter på østsiden af fredningsbæltet ved Rosenvold Å (Helårs). Man kan begynde at fiske umiddelbart efter Rosenvold Havn og udad i fjorden.

Parkering: Rosenvold Havn…

Vejle Fjord – havørredfiskeriet

Alle fiskepladserne jeg har nævnt i denne guide, er givende uanset om man fisker med flue eller spin.

Brug gerne følgende farver og farvekombinationer om vinteren: 

Brun/gul/hvid, kobber, hvid/lyserød og rød/sort.

Brug gerne følgende farver og farvekombinationer om sommeren: 

Sølv, sølv/blå/sort, sølv/blå, hvid, hvid/grøn, sølv/grøn og kobber.

Brug evt. de samme agn som til Horsens Fjords havørreder. Se dem her: Agn til havørreder…

Rigtig god fornøjelse.

Jari – Lystfiskeri Danmark.