Seatrout Island

Seatrout Island i Horsens Fjord.

Seatrout Island. Navnet indikerer noget grandiost indenfor havørredfiskeri, men der er egentlig tale om en ganske lille ø i Horsens Fjord. Så lille at kun fugle, fluer og edderkopper holder til på øen jævnligt. Ikke desto mindre er der stort set havørreder at fange året rundt udfor den. I perioder også rundt om hele øen.

Man kan vade ud til den på ca. 1. minut og fiskene er oftest at finde på ydersiden, helt inde i det lave vand langs øen og i lange kast udfor.

Når havbrugene smider regnbueørreder ud i fjorden, samt i Lillebælt og Storebælt, er der ofte nogle rundt om dennelille ø. Regnbueørrederne og havørreder går til tider gerne sammen, så selvom den ene ørredart/laksefisk skulle være tilstede, udelukker det langt fra den anden. Man fanger oftest begge fiskearter under perioder med udslip.
Læs mere om regnbuerne her: Horsens Fjords regnbuer…

Seatrout Island er at finde udfor sydvestspidsen af Alrø

Der er ingen fredningsbælter langs denne fiskeplads. Læs eventuelt mere om fredningsbælter her: Fredningsbælter i Danmark…

Seatrout Island – årstider

På grund af sin placering tæt på sejlrenden, skulle man tro at pladsen ikke tager sig specielt godt ud om vinteren. Det er dog ikke tilfældet. I den kolde tid er der også havørreder at fange langs denne fiskeplads. Nogen dage, skal man dog gå lidt ind mod fastlandet og væk fra øen for at finde dem. Den del er også en del af fiskepladsen, begyndende med Seatrout Island. Fisker man langt nok ind, ender man udfor Sondrup Strand på den anden side af Alrø.

Der er dog ingen tvivl om, at lige som resten af Horsens Fjord, er topsæsonen efteråret… Foråret kan også være fremragende, men årstiden svinger væsentligt mere end efterårssæsonen.

Om sommeren er fiskeriet rundt om øen bedst om morgenen og om aftenen, men fisker man i lange kast ud for øen og hele vejen ind mod fastlandet, kan man fange havørreder både morgen, middag og aften. Det i øvrigt uanset vind og vejr.

I sommersæsonen er også en del hornfisk at finde langs pladsen, samt til tider en del multer. I kast ud i sejlrenden kan man fange makrel under sensommeren.

Fiskemuligheder og valg af agn

Er man fluefisker er dette den ideelle fiskeplads. Ikke at den ikke også er det for spinnefiskeren, for det er den i allerhøjeste grad. Fluefiskeren har et enormt lavvandsområde at fiske på, både fra og omkring øen, men også ind mod fastlandet mod nord. Der er dage hvor der er havørreder at finde og fange for hver halvtredsindstyvende meter. Oftest i vinterhalvåret.

Spinnefiskeren kan dække langt mere vand og får derfor generelt set også flest fisk ud af fiskepladsen. Fisker man med et bombardaflåd og flue, har man i princippet samme fordele med fluen, som med et blink eller en kystwobler.
Det er ikke en fordel at komme til vandet, kun, med flue eller blink. Hugger de ikke på den ene agn, er det rart at kunne benytte den anden.

Om vinteren er lyserød/hvid, samt brun/gul/hvid givende farvekombinationer. Også rød/sort har sine gode dage. Om efteråret kan man benytte lyse farver. Gerne sølv eller hvid kombineret med andre farver. Men kobber og brun – gerne kombineret med andre farver, og rød/sort fungerer også.

Foråret inviterer til brugen af alle farver. Alt fra de mørke til de lyse. Foråret betyder nemlig en ændring i fødeemner i vandet. Sildene begynder at komme og tobis m.m. ligeså.

I sommersæsonen fanger man flest havørreder med lyse farver om dagen og flest med mørke farver om morgenen og aftenen.

Havørreden er kompleks, men også fantastisk: Læs mere…

Parkering ved Seatrout Island

Man kan parkere 2 minutters gang fra øen. Gå mod vest/nordvest for at komme til øen.

Se i linket hvor man kan parkere: Parkering…

Rigtig god fangst ved Seatrout Island.

Jari – Horsens Fjord og Lystfiskeri Danmark


Oplev en anden ø med havørreder, som er langt mere ekstrem fangstmæssigt: Island…