Glud Håb

Glud Håb en fiskeplads i fjorden.

Glud Håb er fiskepladsen som ligger på modsatte side af Borre Knob. Fiskepladsen kan gås til fra Snaptun Havn, hvor en stor parkeringsplads er at finde. Der er en sti til fiskepladsen langs vandet, som begynder ca. 1,5 km. fra havnen.

Der er ingen fredningsbælter ved fiskepladsen.

Den første del kan man affiske fra land, men derefter er det en fordel at benytte waders. Hele fiskepladsen som er godt 1,3 km. lang byder på flere standpladser, hvor større eller helt store havørreder godt kan lide at være. Ofte er der også en del stimer af mindre ørreder i vinterhalvåret.
Læs mere om standpladser her: Kystfiskeri i Danmark…

Glud Håb – årstider

De bedste årstider er klart forår og efterår. Her fanges både små, mellemstore og helt store havørreder langs pladsen. Men vinteren igennem kan man ofte også opleve godt fiskeri. Grønlænderne kan være mange, og i ny og næ, er også større fisk inde at vende. Sommersæsonen, hvis ikke for varm, byder også på ganske udmærket fiskeri. Havørrederne er dog mest aktive tidlig morgen eller sen aften under den årstid. I perioder med overskyet vejr og vind, samt eventuelt regn, kan man fange havørreder på pladsen døgnet rundt.

Ålefiskeriet er specielt godt om sommeren ved Glud Håb.

Se denne fiskevideo fra fiskepladsen. Videoen er optaget i oktober: Fiskevideo fra Horsens Fjord…

Fiskemuligheder og valg af agn

Det er både muligt at fluefiske og spinnefiske overalt på denne fiskeplads. Affisk gerne fra land så længe det er muligt. Havørrederne trækker rundt i hele området og det er ikke altid nødvendigt at foretage lange kast for at fange fisk.

Det kan betale sig, at holde sig til de mere lyse farver og farvekombinationer i sommerhalvåret, hvorimod vinterhalvåret kræver mørkere farver og til tider en anelse skarpe farver. Så som lyserød og rød/sort etc. Brune farver og nuancer kommer man langt med i den kolde tid.

Kobber kan være effektiv året rundt – der er dage hvor undtagelserne er vejen frem. Derfor er det da også vigtigt, at starte med grundreglen, men aldrig sætte sig fast på den.

Man kan bruge både små og store agn året rundt på denne fiskeplads. Bruger man store agn, skal de gerne kunne fiskes langsomt.

Havørreden i billedet, som er fanget ved fiskepladsen, er fanget med en Westen D360 Distance.

Parkering ved Glud Håb

Det er muligt at parkere 1,5 km. fra fiskepladsen. Der er plads til flere biler.

Gå ad stien mod vest, som starter i den vestligste ende nær vandet ved Snaptun Havn.

Se på kortet i linket hvor du kan parkere: Parkering…
Se hvor stien starter: Klik her…

Rigtig god fangst ved Glud Håb.

/Jari


Læs om denne glimrende fiskeplads tæt på: Hundshage…