Borre Knob

Borre Knob er en god fiskeplads til fangst af havørreder i Horsens Fjord..

Borre Knob er en af de mest alsidige fiskepladser i Horsens Fjord. Man kan både komme helt ud til sejlrenden, fiske i et større lavvandsområde, samt i en dybere vig. Pladsen er af de samme grunde, en af fjordens bedste helårspladser.

Man kan fiske fra land flere steder i området, men med waders kan man komme til meget mere fiskevand.

På trods af, at være en særdeles velbesøgt fiskeplads i fjorden, kan man altid finde et sted at fiske for sig selv.

Alm. vandstand til højvande, er at foretrække i starten af pladsen – fra hvor der parkeres og ud til spidsen ved sejlrenden. Den inderste del/bagsiden af Borreknob, lavvande eller alm. vandstand. Vigen – alm. vandstand eller lavvande.

Der er ingen fredningsbælter ved denne fiskeplads.

Læs om vinterfiskeriet i fjorden her: Vinterens bedste pladser…

Borre Knob – årstider

Området med stillestående vand inde i vigen, ca. 200 meter sydøst for parkeringspladsen, kombineret med den blødere bund længst inde, gør denne del til en glimrende vinterplads. Spidsen som læner sig op af det mere strømmende vand ude ved sejlrenden, er en spændende og givende forårs-, sommer- og efterårsplads. Hele området egner sig i bund og grund til havørredfiskeri om foråret, sommeren igennem og om efteråret – inklusiv vigen. Men de fleste andre dele af fiskepladsen, er ikke velegnede til fiskeriet om vinteren. Milde vintre undtaget.

Bagsiden af halvøen, Borre Knob, den vestlige del, som peger ind mod Horsens by, består af et enormt lavvandsområde. I området er flere tangbælter og render, hvor havørrederne godt kan lide at være. Under milde vintre kan der være en del ørreder her. Forårs og efterårsfiskeriet er dog at foretrække på inderside/bagsiden.

Man kan fange havørreder fra morgen til aften under alle årstider, på denne fiskeplads i Horsens Fjord.

Fiskemuligheder – valg af agn

Både fluefiskeren og spinnefiskeren kan have succes ved Borre Knob. Men… I mange tilfælde skal havørrederne fanges langt ud i kastet. Det gælder både inde i vigen, på bagsiden af halvøen og ude ved spidsen. Nuvel, ørrederne er til tider også tæt under land, men langt flere kan hentes/fanges længere ude. Henunder aften, under dage med overskyet vejr og til tider, tidlig morgen, kan være undtagelserne.

Brune farver, kobber, sølv, hvid med kombinationer, sølv/grøn og sølv/blå er de fleste år, givende uanset årstid her. Farven lyserød, kan være givende i vinterhalvåret nogle steder på pladsen. Bagsiden og vigen specielt.

De grålige rejefluer uanset navn, kan også være fangstgivende overalt i fjorden, året rundt.

Man kan købe et utal af kystfluer til Horsens Fjords havørreder online her: Kystfluer…

Både små og store agn kan være givende uanset årstid på denne fiskeplads.

Parkering ved Borre Knob

Man kan parkere lige ved vandet. Der er plads til flere biler på parkeringspladsen.

Se på kortet i linket, hvor du kan parkere: Parkering…

Rigtig god fangst ved Borre Knob

/Jari


Oplev også det spændende sommer-saltvandfiskeri fra Lyngså Strand til Ålbæk i Nordjylland. Læs mere her: Lystfiskeri i Frederikshavn og omegn…