Vorsø Vadested

Vorsø Vadested er en fiskeplads i Horsens Fjord.

Vorsø Vadested er en enorm fiskeplads på nordsiden af Horsens Fjord. Den strækker sig helt fra helårs-fredningsbæltet ved Haldrup Mølleå, til ydersiden af Vorsø udfor helårsfredningsbæltet ved Søvind Bæk.

Der skal waders til for at fiske på pladsen, dog med nogle få undtagelser. Når der er højvande, trækker havørrederne tæt under land, så de kan fanges gående, typisk fra kanten nedenfor Brigsted Shelterne og parkeringspladsen – og hen til fredningsbæltet ved Haldrup Mølleå.

Skriv eksempelvis, Brigsted, i søgefeltet i dette link og se fredningsbælterne: Klik her…

Obs: Man skal være opmærksom på, at det ikke er tilladt at i land på hverken Vorsø eller Vorsø Kalv.

Vorsø Vadested –  årstider

Der er tale om et enormt lavvandsområde. Man får ofte mest ud at vade ud på ydersiden af Vorsø og affiske både mod øst og vest derfra.

Om vinteren kan det betale sig, at affiske den indre del ind mod Haldrup Mølleå. Under en længerevarende periode med frost og ingen sol, skal man ikke bruge et sekund på denne fiskeplads i det hele taget. (7 dage eller derover.) Står solen derimod på, er dette en glimrende vinterplads. Både blanke og farvede fisk er i området i sådan en periode. Er vinteren mild som den til tider er og der generelt er plusgrader, kan Vorsø Vadested være en af de bedste vinterpladser i fjorden.

Foråret og efteråret er klart at foretrække. Efteråret byder på mange stimer af grønlændere og nogle enkelte store blanke imellem. Igen er den yderste del at foretrække. Foråret byder til tider på flotte overspringere, samt de gængse nedfaldsfisk og flere mindre blanke fisk.

Under sommersæsonen kan det betale sig at affiske den ydre del, når der er overskyet, samt sen aften og tidlig morgen. Men… Når vandstanden er høj og solen står på, kan fiskene ligeledes være at finde i område på ydersiden af øerne. Uanset vind og vejr. (Høj solskin m.m.)

Se denne video fra bl.a. Vorsø Vadested: Fiskevideo fra Horsens Fjord…

Fiskemuligheder og valg af agn

Det er både muligt at fluefiske og spinnefiske overalt på denne fiskeplads. Havørrederne trækker rundt i hele området og det er ikke altid nødvendigt at foretage lange kast for at fange fisk.

Det kan betale sig, at holde sig til de mere lyse farver og farvekombinationer i sommerhalvåret, hvorimod vinterhalvåret kræver mørkere farver og til tider en anelse skarpe farver. Så som lyserød og rød/sort etc. Brune farver og nuancer kommer man langt med i den kolde tid.

Kobber kan være effektiv året rundt – der er dage hvor undtagelserne er vejen frem. Derfor er det da også vigtigt, at starte med grundreglen, men aldrig sætte sig fast på den.

Man kan bruge både små og store agn året rundt på denne fiskeplads. Bruger man store agn, skal de gerne kunne fiskes langsomt.

Havørreden i billedet, som er fanget ud for Vorsø, huggede på en OGP Silling på 25 gram. (Farve: Rå/sølv)

Parkering ved Vorsø Vadested

Det er muligt at parkere 50 meter fra fiskepladsen. Der er plads til flere biler.

Man skal være opmærksom på, at fredningsbæltet ved Søvind Bæk, kommer umiddelbart mød øst/til venstre med det samme, når man kommer til vandet.

Se på kortet i linket hvor du kan parkere: Parkering…

Rigtig god fangst ved Vorsø Vadested.

/Jari


Læs om denne fiskeplads tæt på Vorsø: Brakør…