Rokkehullet

En kystplads udenfor Horsens Fjord. Rokkehullet

Rokkehullet er en fiskeplads på yderkysten. Kystpladsen ligger imellem Gyllingnæs og Hou Havn. Man kan parkere helt ned til vandet, men fiskepladsen bliver først virkelig god efter ca. 1 kilomters gang.

Her kan fanges havørreder og hornfisk. Det er i øvrigt også en glimrende åleplads til aften og nattefiskeri i sensommersæsonen.

Fra d. 1. marts til d. 1. august er en stor del af kystpladsen fuglefredet.

Rokkehullet – årstider

Der er ingen tvivl om, at fra ca. september og frem til juni er topsæson for denne kystplads. Sommer kan også byde på udmærket fiskeri, men her er dage med overskyet vejr og regn- eller morgen/aftentimerne at foretrække. I vinterhalvåret er havørrederne at fange på pladsen fra morgen til aften. Fiskes der om sommeren kan man ikke affiske hele strækningen gundet fuglefredningen.

De kraftige storme, især den seneste fra øst, har det med at rekonstruere pladsen og fiskeriet langs den. Sten, tang og sand både flyttes og tilføjes. Når det sker kan det vare nogle måneder før fiskene atter indfinder sig…

Fiskemuligheder og valg af agn

Det er både muligt at fiske med blink, kystwoblere og bombardaflåd langs Rokkehullets bredder. Også fluefiskeren klan få kronede dage her.

Det kan være en fordel for fluefiskeren at benytte flydeline, da der ikke er dybt og mange planter står højt. Især i sommerhalvåret. Derefter kan man sagtens bruge intermediate. men det er ikke nødvendigt.

Brug gerne brune rejefluer eller streamere samt tobisfluer, sildeimitationer og rød/sorte fluer. Gerne i større størrelser.

Spinnefiskeren kan med fordel bruge agn, som kan fiskes højt i vandet og som også kan fiske med ganske langsomt. Det kunne være Panzerfish kystwobleren, Jarisen, Knægten, JK Paint Baronessen eller Stevnspilen.

Parkering ved Rokkehullet

Gå fra parkeringspladsen mod syd og derefter ud på halvøen/tangen. Ca. 1 km. fra parkeringspladsen kan du påbegynde dit fiskeri.

Se i linket hvor du kan parkere: Parkering…

Rigtig god fangst ved Rokkehullet.

Jari – Horsens Fjord og Lystfiskeri Danmark


Se denne fiskevideo fra kystpladsen: Fiskevideo…