Gyllingnæs

En havørred fra Gyllingnæs i Horsens Fjord.

Gyllingnæs er delt op i yderkyst og den yderste del af Horsens Fjord på Nordsiden. Problemet med denne fiskeplads er, at man ikke må køre ud til den. Gåturen er lang, både langs vandsiden samt via. den private vej, som leder helt ud til vandet centralt på pladsen.

Har man en cykel med “i bilen”, gør det turen hurtigere og nemmere.

Når derude, kan man både fiske fra land samt vadende i waders, langs det meste af fiskepladsen. Har man vaders med, får man dog langt mere fiskevand med, hvilket kan være en fordel.

Der er ingen fredningsbælter på fiskepladsen.

Gyllingnæs – årstider

Pladsen fisker bedst fra ca. april og frem til sidst på efteråret. Er der forholdsvist varmt i starten af marts måned, er der en del havørreder allerede fra midten af marts.

Om sommeren kan man fange havørreder langs hele strækningen. Nogle dage fisker pladsen bedst morgen og aften i den varme tid, men overskyede og regnvåde dage, kan byde på exceptionelt fiskeri i alle døgnets lyse timer, samt ca. en time inde i skumringen.

Om foråret og om efteråret fisker pladsen godt de fleste dage, uanset tid på døgnet. Aftenfiskeriet om foråret og om efteråret er dog generelt det man skal gå efter. Flere ørreder trækker ind i det lavere vand henunder aftenen ved Gyllingnæs.

Klart vand er at foretrække uanset årstid. Det giver generelt flest ørreder når vandet er klart.

Man fanger flest blanke fisk på pladsen, men om efteråret kan der være nogle farvede opgangsfisk i området og om foråret nogle få nedfaldsfisk.

I det dybere vand på yderkysten og udfor det største rev, er der på “en heldig dag”, rigtig støre havørreder at fange. Det både forår, efterår og sommer – uanset tid på døgnet.

Husk altid at affiske det lave vand på pladsen først. Gerne fra land. Ofte er der ørreder få meter fra land flere steder langs strækingen. Hver en meter skal affiskes for, at få flest fisk ud af strækningen, uanset hvilken retning man vælger at gå i.

Fiskemuligheder og valg af agn

Gyllingnæs giver mulighed for både fluefiskeri og spinnefiskeri. Kun de dage hvor fiskene er at finde langt ude, kommer fluefiskeren til kort. Oftest er havørrederne både langt inde, langt ude og alt derimellem.

De lysere farver er gode under alle tre nævnte årstider – forår, sommer og efterår – men om aftenen generelt, er det ofte at sort/blå/perlemor eller bare sort/blå er mest effektivt. Når det kommer til lyse farver er der tale om hvid/grøn, sølv/grøn, hvid/blå, sølv/blå. Der er flere farver og farvekombinationer der kan gøre sig gældende. Det vigtigste er egentlig bare, at den mest fremtrædende farve enten er hvid eller sølv.

Både små og store agn kan fange fisk ved Gyllingnæs og alle størrelser derimellem. Det uanset hvilken af de tre årstider der er tale om.

Havørreden i billedet, som er fanget ved Gyllngnæs, huggede på en OGP Silling (bred) på 21 gram. (Farve: Blå/sølv)

Parkering ved Gyllingnæs

Som tidligere nævnt, er dette ikke en af de nemmeste fiskepladser i Horsens Fjord at komme til.

Man kan parkere et stykke inde i fjorden ved en anden fiskeplads, Vadegrund, og derfra gå eller fiske de knap 4 km. ud til Gyllingnæs. Ellers kan man parkere lige før vejen derud bliver privat og derfra enten gå eller cykle resten af vejen ud. (Ca. 4 km.)

Vadegrund (gå langs vandet): Parkering…

For enden af den private vej (cykle eller gå) Parkering…

Rigtig god fangst ved Gyllingnæs.

/Jari


Læs også om efterårets havørreder i Horsens Fjord: Nok er efteråret gråt og vådt men…